Mad Finn palvelee osoitteessa Sompasaarenlaituri 12. Se on sekä pizzeria että craft beer- paikka. Mad Finn Taproom Helsingin baaripäällikkönä hyörii Tatu Hämäläinen. Paikka avautui kesällä ja hän tuli hommiin syyskuussa.
Hän on tehnyt craft beer- hommia jo ennenkin muun muassa Olarin Panimolla. Piirit ovat niin pienet, että kaikki tuntevat toisensa. Jos tarvitsee ekstraajaa, sellaisen löytää aika helposti.
Suurin hype craft beer – paikoissa on takanapäin, maailmantilanne ja inflaatio ovat vaikuttaneet siihen.
Kalasatamalaiset ovat hyvin ottaneet paikan vastaan, siitä on haluttu tehdä olohuonemainen tikkatauluineen kaikkineen. Naamat alkavat olla jo Tatu Hämäläiselle tuttuja.
Mad Finnissä on takeaway-kaappi, josta voi ostaa panimon omia oluita. Sitä koskee sama lainsäädäntö kuin muitakin oluenmyyjiä, ulos saa myydä oluita, jotka ovat vahvuudeltaan maksimissaan kahdeksanprosenttisia. Moni hakee sieltä viikonloppu- tai saunaoluet. Olutta myydään kello 21 asti ulos.
Perjantai ja lauantai ovat menevimpiä päiviä, illasta kannattaa tehdä jo pöytävaraus, jos tulee välillä neljästä seitsemään. Sen saa suoraan netistä.
Wolt kuljettaa paljon Mad Finnin pizzoja, etenkin Kallion suuntaan, kertoo Tatu Hämäläinen.
Mad Finnin omistaa kaksi australialaisherraa, toisella on pitkä tausta panimoalalla ja toinen perustamassa muun muassa Aussie-baaria Kampissa. Baaripäällikön lisäksi vakituisesti on töissä keittiömestari.
Varsinainen panimo sijaitsee Ylöjärvellä ja Pirkanmaalla Mad Finnin oluita on myynnissä runsaammin, niitä saa isoimmistakin marketeista. Nyt satsataan Helsinkiin. Ylöjärven panimon kapasiteettia ollaan kasvattamassa.
Tatu Hämäläinen toivoisi, että varsinaiset oluenharrastajat löytäisivät Mad Finnin nykyistä paremmin. Kalasatama on vielä rakentumassa ja Mad Finn sijaitsee hiukka sivummalla, uusi ratikkalinja tekee sen, että paikalle on helpompi tulla. Merihakaan pääsee kohta siltaa pitkin.
Standup-klubeja järjestää Iida Akkila ja hän toi esiintyjät mukanaan, kuten Miksu Pellikka ja Riku Sottinen. Näitä järjestetään varmasti lisää tulevaisuudessa. Lisäksi kun suomalaiset ovat kovaa bingo-kansaa, järjestetään lähitulevaisuudessa myös bingoja.
Kalasatamassa on jo vahva tarjonta varsinkin pizzerioissa, mutta Tatu Hämäläisen mukaan tämä on vain ilmiö, joka ruokki itseään. Kesällä Mad Finnin isolle terassille paistaa mahtava ilta-aurinko.
Mad Finnissä on 24 hanaa, kaikki sen omia tuotteita.
Pizzat ovat Mad Finn-ketjun ravintolatoimen johtajan kehittelemiä. Niissä on aika pieni twisti, vaikka poronliha. Kuori on napolilainen ja rapea. Kaikki tehdään alusta loppuun itse. ”Huomaa kun kerää lautasia, niin harvoin on reunoja jätetty”, sanoo Tatu Hämäläinen.
Pizzatarjonta on hamunnut Woltissa viiden tähden arvostelua, kertoo Tatu Hämäläinen.
Musiikki on valikoitua taustamusiikkia, reggaesta rockiin ja tranceen. Välillä dj käy pyörittämässä levyjä, jolloin soi leppoisa house. Trubaduurikaksikko on käynyt esittämässä omia biisejään.
Sisälle pääsevät myös lapsiperheet ja koirat. Erityisesti Tatu Hämäläinen kehuu, kuinka erilaiset porukat ovat Mad Finniin löytäneet, on kaveriporukoita, perheitä ja muita, enemmän laajuutta kuin muissa paikoissa, joissa hän on ollut töissä.
Mad Finnissä on mietitty myös uutta sisustusta.
Erityisesti Tatu Hämäläinen kehuu Kalasatamaa alueena. Siellä on talojen välissä kiva kulkea ja puistotkin ovat kivoja, lähellä myös Mustikkamaa.
Kesän festarit tuovat varmasti lisää kävijöitä, kun Suvilahdessa tapahtuu.
Mad Finn on auki keskiviikkona ja torstaina 16-22, perjantaina 16-00 ja lauantaina 14-00. Luvat ovat kahteen asti, jos porukkaa on vielä ravintolassa paljon sulkemisaikaa, sitä voidaan pitää pidempään auki.
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä