Belmont by Daddy Greens Hakaniemenkadulla tarjoilee italialais-amerikkalaista ruokaa, nimensä se on saanut ninja-elokuvan mukaan

Osoitteessa Hakaniemenkatu 7 palvelee Belmont by Daddy Greens. Belmont on ihan oma ravintolansa, nimestäön huolimatta. Muut Daddy Greensin ravintolat sijaitsevat Kallion Karhupuistossa, Töölön Humalistonkadulla ja Iso-Roballa. Kaikki alkoi pop-upeista vuonna 2016.

Daddy Greensejä pyörittävät Eero Kokkonen ja David Smith. David Smith on newyorkilais-lähtöinen. Hän elokuvia tuntevana nimesi ravintolat ninja-elokuvan The Last Dragon mukaan, siinä esiintyi Daddy Greens -pizzeria. Belmont on oma kaupunginosansa New Yorkin Bronxissa, johon monet italialaiset muuttivat.

Belmontista siellä saa newyorkilaista pizzaa, jossa on ohuempi mutta rapeampi kuori, kertoo Eero Kokkonen. Se ei myöskään ole niin kuohkea ja ilmava. Belmont on kuitenkin ihan oikea ravintola, ei pelkkä pizzeria. Tarjolla kaikkea alkupaloja myöten ja annokset riittävät jaettaviksi.

Italiaiset Amerikkaan muutettuaan käyttivät käytettävissä olevia uuneja ja jauhoja, ja siitä syntyi newyorkilainen pizzakin. Myös tällaiseen ruokaan Belmontkin keskittyy.

Kaikki ruoka kuten pasta tehdään itse ravintolassa. Amerikan-italialaisten ruokien kylkeen löytyy sopiva viini, lupaa Eero Kokkonen.

Maku Brewingilta tuodaan omaa Daddy Greens – IPAa. Se on raikas ja rapsakka, sanoo Eero Kokkonen.

Alku Belmontille on ollut lupaava, Hesarin kriitikko kävi ja antoi neljä tähteä. Naapurusto on ottanut ravintolan hyvin vastaan ja kauempaakin on tultu syömään.

Tiloissa on ollut ravintolatoimintaa pitkään, viimeisin villiruokaa tarjonnut Skutta. Tiloja rempattiin aika isostikin, jäljelle jäi vain alkuperäinen katto ja uudelleen hiottu lattia, keittiöönkin piti tuoda paljon uutta.

Asiakaspaikkoja ravintolassa on 48 ja lisäksi viereiseen parklettiin on saatu iso terassi. Nyt suunnitellaan, minkälaista lounasta Belmont haluaa tarjota.

Belmont on tällä hetkellä auki keskiviikosta torstaihin kello 17-22 ja perjantaina ja lauantaina 17-23. Tulevaisuudessa sitä aiotaan pitää auki pidempään.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.