Oluthuone Haka Lyyrassa haluaa palauttaa sielun Helsingin yöelämään – hanasta saa pariakymmentä eri panimo-olutta

Oluthuone Haka on avautunut osoitteeseen Toinen Linja 7 joitain viikkoja sitten. Sillä on kolme omistaja, yksi enemmistöomistaja ja kaksi vähemmistöomistajaa. Ravintolapäällikkönä häärii Wiiliam Torrey.

William Torrey on muuttanut Suomeen parikymmentä vuotta sitten suomalaisen vaimon perässä ja he ovat edelleen yhdessä.

William Torrey päätyi ensin baariin töihin, kun hän ei muualle kelvannut. Työkokemusta hänellä oli vain Yhdysvaltain armeijasta. Hän aloitti Suomessa tiskaajana.

Ja baarimaailmaan hän jäi, sanoo rakastuneensa siihen, ja ollessaan siinä suhteessa vähän outo.

Syntynyt hän on New Hampshiressa mutta asunut elämänsä Texasin Odessassa. Hän vaihtoi mielellään Texasin tornadot Suomen kylmään talveen, nauraa William Torrey.

William Torrey työssään Töölön Viidessä Pennissä veti asiakkaita myös naapuribaarista, joka sattui olemaan nykyisen Oluthuone Hakan enemmistöomistaja. Tämä kyseinen herra tarjosi hänelle töitä. Siispä William Torrey sai ensimmäisen oman baarin pyörittääkseen.

”Haluaisitko tehdä rahaa sen sijaan, että kävisit minun taskuillani?” Oli omistaja kysynyt.
Oluthuone Haka sai nimensä pienen tutkimusprojektin jälkeen –  se on vanha paikannimi ennen Hakaniemeä tai Kalliota.

Oluthuone Haka on ennen kaikkea panimobaari, hanasta saa pariakymmentä olutta, suomalaista, helsinkiläistä ja ulkomaistakin.

Taidetta on ripustettu seinälle ja tähtäimessä on, että kaikki esillä oleva taide olisi myös myytävissä.

”Baarin ydin on panimo-oluet pienistä panimoista ja pieni kosketus siistiä, klassisuutta ja taidetta siihen mukaan”, kiteyttää William Torrey.

Oluthuone Hakan voi yhdellä napinpainalluksella muuttaa yökerhomaiseksi. Dj-dekki on huippuluokkaa, vinyylejäkin on Oluthuone Hakassa jo soitettu. Akustiikka on huolella suunniteltu ja kuolleita nurkkia ei ole, lupaa William Torrey. Äänen pitäisi olla selvää ja puhdasta, hän sanoo.

Valkokankaalla on jo näytetty esimerkiksi jalkapallon EM-kisoja.

Oluthuone Haka on alun perin ollut kaksi eri tilaa, joita erottava seinä on otettu alas. Sisustuksessa on käytetty monia toimistoja ja suunnittelijoita, suurimman työn on tehnyt Ilme Helsinki.

Sisustukseen on haettu vähän vanhan koulukunnan sikaribaari-tunnelmaa modernilla twistillä.

Oluthuone Hakasta haluttaisiin paikka, jossa vähän kaikkien olisi pakko käydä. Helsingin baariskene on siirtynyt isoille toimijoille ja se ei enää ole entisensä, sanoo William Torrey. Viihtymään lähdetään vaikka Tampereelle.

Rekrytointi on lähtenyt siitä, että asiakaspalvelu on kaikkein tärkeintä. Oluista William Torrey voi opettaa, mutta tätä ei. Kaikki taustalla toimivat ovat jo alan konkareita.

Oluthuone Hakassa on 70 asiakaspaikkaa sisällä ja 20 ulkona: ”Emme ole mikään pikkupaikka”, sanoo William Torrey. Se on auki arkipäivisin 12-02 ja viikonloppuisin 12-04.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyösä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.